+31 6 24 33 83 81 info@crcl-media.com

Je zult er vast niet aan ontkomen zijn, je bent net voor jezelf begonnen en hebt voor het eerst te maken met WordPress. Van je omgeving heb je gehoord, of gelezen op internet dat je hiermee je eigen site kunt gaan bouwen. Er zijn zo veel thema’s waardoor we goed begrijpen dat je jezelf af zult vragen: ”Wat is het beste WordPress thema, en welk thema moet ik kiezen?”

WordPress geeft je eindeloos veel mogelijkheden als het aankomt op het bouwen van je eigen website. Maar, met alleen het installeren van WordPress ben je er nog niet. WordPress is namelijk afhankelijk van thema’s. Met deze thema’s kun jij namelijk aan de slag met het daadwerkelijk bouwen van je eigen website. Op zoek naar het beste WordPress thema? Wij helpen je verder!

WordPress thema net als het kiezen van een nieuwe auto

Je kunt een WordPress thema vergelijken met een auto. Het valt niet mee om met alleen de motor van een auto de weg op te gaan. Er zal ook een omhulsel (carrosserie) omheen moeten zitten wat ervoor zorgt dat jij met deze auto de weg op kunt. Er moeten deuren in zitten, een stuur, maar ook het comfort moet goed zijn. Je wil dus graag goede stoelen en ook veilig kunnen rijden.

Zie je WordPress thema dus als de buitenkant van je auto. Net zoals dat je bij het kopen van een nieuwe auto kijkt naar of een auto bij je past, doe je dit ook met een WordPress thema. Zeker als je graag het beste WordPress thema wil hebben dat momenteel beschikbaar is. Je gaat af op de buitenkant, kiest een auto die je écht heel mooi vindt. In plaats van een Daihatsu wil je natuurlijk het liefst een Mercedes of Porsche rijden, wat je favoriete auto ook mogen zijn.

Het kiezen van het beste WordPress thema gaat niet heel veel anders. Je gaat op zoek naar een thema dat bij jou past dat er flashy uit ziet, waarmee je 200km/u kunt rijden en tegelijkertijd voorzien is van de laatste snufjes en de juiste comfort. Kortom, de auto moet niet alleen mooi en snel zijn, maar zeker ook veilig zijn en lekker zitten.

DIVI, zoek niet verder

In dit artikel neem ik je mee in ons favoriete thema en waarom je hierna eigenlijk niet meer verder hoeft te zoeken.

Misschien ken je het thema al, maar het kan ook zomaar zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord. Ik heb het namelijk over DIVI. Een thema dat in onze ogen ver op de concurrentie vooruit loopt. Zeker als web developer geeft het je heel veel vrijheid en mogelijkheden in het helpen van je klanten.

Waarom raden we het DIVI thema aan voor het bouwen van je eigen website?

DIVI, wat ontwikkeld wordt door het bedrijf Elegant Themes, is het eerste thema dat haar gebruikers zo veel mogelijkheden biedt en wat daarnaast nog altijd elke dag doorontwikkeld wordt. Het thema biedt al deze mogelijkheden, maar dan zonder allerlei onnodige toeters en bellen.

Geen jungle van plugins meer in je WordPress Dashboard!

Hiermee bedoelen we dat je met DIVI niet meer afhankelijk bent van allerlei plugins. Het heeft namelijk alle mogelijkheden en tools geïntegreerd in het thema zelf. 

Gebruik jij bijvoorbeeld een plugin voor die slider op je homepage? Of heb je een plugin nodig die ervoor zorgt dat jij een contactformulier op je website kunt gebruiken? Met DIVI is dat dus verleden tijd!

Hoe meer plugins jij installeert, hoe langzamer je website wordt. Al deze plugins zorgen er namelijk voor dat er extra data geladen moet worden, waardoor het voor je bezoekers een aantal seconden langer duurt om je pagina te kunnen zien. En vraag je je af of die paar seconden nou zo erg zijn? Ga dan eens met Max Verstappen praten over het belang van één seconde.

Die paar seconden worden zelfs door Google afgestraft. Hoe sneller de site, hoe hoger de kans dat je een plek kunt bemachtigen op de eerste pagina van de zoekresultaten!

DIVI heeft dus speciaal voor jou al deze opties geïntegreerd in haar thema. Hierdoor kun jij lekker eindeloos gebruik maken van contactformulieren, sliders en allerlei andere toeters en bellen die bijdragen aan een fijne bezoekerservaring.

Een kind kan de was doen!

Zoals ik al eerder aangaf zitten de mannen en vrouwen van Elegant Themes niet stil. Het thema wordt elke dag doorontwikkeld. Regelmatig brengt het updates uit die ervoor zorgen dat het thema veilig en stabiel blijft. DIVI is niet voor niets het beste WordPress thema voor jouw website.

Bug fixes worden doorgevoerd, en zo nu en dan worden grote updates naar buiten gebracht, die ervoor zorgen dat het voor jou nóg leuker en makkelijker wordt om je eigen site in te richten.

Over inrichting gesproken, een ander groot voordeel van DIVI is dat zij meerdere doe het zelf pakketten aanbieden. Hiermee doel ik niet op bouwpakketten die je zelf in elkaar moet zetten, maar meer dan 30 templates in allerlei vormen en maten! Met deze templates wordt het voor jou nóg makkelijker om zonder enige kennis van zaken een eigen website te bouwen. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je zelf teksten schrijft en je wat eigen afbeeldingen en foto’s upload.

Door de front-end visual builder hoef je ook niet aan de slag met allerlei codes. Door het click and drag systeem kun jij heel makkelijk modules toevoegen of verwijderen. En omdat je dit aan de voorkant van je website kunt doen zie je gelijk wat het resultaat is!

De voordelen?

DIVI is op dit moment het meest gedownloade WordPress thema ooit en in heel veel ogen het beste WordPress thema dat je kunt downloaden. Zo telt Elegant Themes vandaag 554,210 actieve leden die gebruik maken van DIVI.

Ben je DIVI member, en kom je er even niet uit met je website, maar kom je maar niet tot een oplossing? Ook daar weten ze bij Elegant Themes wel raad mee! De ElegantThemes support is dan ook 24 uur per dag te bereiken en reageert meestal binnen een paar uur op je bericht. Zo kun jij altijd verder met je website en hoef je nooit lang op antwoord te wachten!

Nog even alle voordelen op een rij:

 • Met DIVI maak je een lichtgewicht website
  • Je hebt dus een site die heel snel laadt!
 • Geen externe plugins
  • Doordat je niet afhankelijk meer bent van externe plugins hoef je geen extra kosten te maken, en het komt de snelheid van je website ten goede!
 • Front-End visual builder
  • Je kunt met DIVI aan de voorkant van je website, dus het deel dat jouw bezoeker ook te zien krijgt, aanpassingen maken. Dit zorgt ervoor dat je altijd direct ziet wat je doet en wat het resultaat is van je aanpassing.
 • Heel veel gratis templates
  • De mannen en vrouwen van Elegant Themes hebben voor jou al een hoop websites klaargezet die jij enkel en alleen nog maar hoeft te vullen met jouw content. Wil je niet heel lang bezig zijn met het maken van een website? Dan kun je met DIVI direct aan de slag!
 • Super goede (chat) support
  • Loop je tegen een probleem aan, en kom je maar niet tot een oplossing? Vraag het via een chatfunctie aan de jongens en meiden van support. Vaak kunnen ze jou binnen enkele uren van antwoord voorzien!
 • Spotgoedkoop in verhouding tot de mogelijkheden
  • Voor DIVI betaal je jaarlijks €78,- excl BTW. Maar, hiermee krijg je toegang tot een aantal andere thema’s, waaronder het theme EXTRA. Daarnaast zijn er nog een aantal hele nuttige plugins die op dat moment voor jou beschikbaar worden. Je kunt daarnaast het thema oneindig installeren. Wil je het thema in één keer betalen? Dan kost het je €220,- en ben je life time member!

Ben je een web developer/designer, dan is DIVI zeker een thema wat jij in je assortiment moet hebben zitten. Niet alleen scheelt het je veel geld, het is daarnaast het beste WordPress thema en ook een van de meest gebruiksvriendelijkste thema’s op de markt!

Wil jij weten welke websites we met DIVI hebben gemaakt?
Check dan ons portfolio!

Bekijk ook onze andere artikelen over het bijvoorbeeld het optimaliseren van je website.

Pin It on Pinterest

Share This