Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/crclmedi/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 73
Afbeeldingen verkleinen voor je website? | CRCL Media
+31 6 24 33 83 81 info@crcl-media.com
Afbeeldingen verkleinen voor je website. Je hoort het overal, omdat dit beter is voor de snelheid van je website. Grote afbeeldingen kunnen al snel zorgen voor een laadtijd die ten koste gaat van je bezoekersaantallen. Nu hoor ik je al denken, hoe moet dat dan. Afbeeldingen verkleinen voor je website. En waar moet ik zijn om dat te kunnen doen? In dit artikel wordt je haarfijn uitgelegd hoe jij voor afbeeldingen zorgt die niet alleen mooi, maar ook erg licht zijn.

Snel, Sneller, Snelst
Hoe langer je website er over doet om te laden, hoe sneller jouw potentiële klant afhaakt na een bezoek aan je website. In een wereld waar haast hebben de norm is. Waar mensen in slechts een paar seconden voorzien willen worden van informatie, is het hebben van een snelle website cruciaal.

Mensen gaan vaak aan op afbeeldingen die jouw verhaal vertellen. Het dekt een emotionele lading wat koopgedrag stimuleert. Hiervoor wil jij graag mooie afbeeldingen, van je product, of misschien wel jij zelf. Een professionele fotoshoot houden? Prima! Maar deze foto’s worden op een hoge resolutie geschoten. Een goede afbeelding komt vaak op meerdere MB’s uit.

Als jij een website hebt, Gebruik dan het liefst afbeeldingen die slechts enkele tientallen KB’s tot zo’n 200KB groot zijn. Hoe kleiner hoe beter, maar vergeet niet dat de kwaliteit van de foto’s hoog moet blijven. Zorg dus dat je tools gebruikt die de kwaliteit van je foto of afbeelding in stand houdt.

Hoe verklein ik afbeeldingen voor mijn website – Tools
Wil jij afbeeldingen verkleinen voor je website? Er zijn meerder tools die je in kunt zetten om dit te doen. Er zijn een aantal WordPress plugins die je in kunt zetten. Daarnaast zijn er ook een aantal opties die je in kunt zetten zonder dat je plugins hoeft te downloaden en kopen. Ik neem je mee in een aantal van mijn favoriete, maar ook voor de hand liggende opties.

  • Pas het formaat aan in je fotobewerkingsprogramma
    Vaak zijn de afbeeldingen of foto’s die je gebruikt groter dan nodig. Dit wil zeggen dat foto’s een bepaalde grootte hebben, terwijl ze kleiner worden geladen op je website. Bijvoorbeeld de foto is 1200 x 800 px en op je website geladen als 800 x 400. Gedurende het laden van je website worden afbeeldingen geschaald naar het formaat dat nodig is.Wanneer je je website test op snelheid, is een van de indicatoren voor tijdsverlies het schalen van afbeeldingen tijdens het laadproces. Als je bijvoorbeeld de snelheid van je website test met de website: ‘www.GTMetrix.com‘ zal deze je aangeven op welk formaat je afbeeldingen worden weergegeven. Hierop kun jij de afbeeldingen aanpassen naar de gewenste grootte.Het schalen van je afbeelding zorgt er direct voor dat de bestandsgrootte naar beneden wordt bijgesteld!
  • TinyPNG
    Heb je al een afbeelding die voldoet aan de ideale grootte, maar heeft het nog steeds een flinke bestandsgrootte? TinyPNG is een online tool die je afbeelding verder optimaliseert. TinyPNG zorgt ervoor dat de bestandsgrootte van je afbeelding of foto gereduceerd wordt. De afbeelding wordt gestript van onnodige data. Dit kan leiden tot een afname van wel 70%! Heb je nog nooit nagedacht over het gebruik van TinyPNG? Het is helemaal gratis te gebruiken tot een maximum van 5MB. Wil je grotere bestanden verkleinen, een Pro membership kost je $25,- per jaar.
  • WordPress plugins
    Wil je gebruik maken van plugins die automatisch alle afbeeldingen die je upload naar WordPress comprimeert? Er zijn een aantal WordPress plugins die dit voor jou makkelijk maken.WPBeginner schreef een artikel waarin vijf plugins worden vergeleken met elkaar en jou inzicht geven in de beste optie om je afbeeldingen mee te verkleinen.Er zijn twee plugins die met kop en schouders boven de rest uit steken. Beide zorgen ze namelijk voor een flinke afname in grootte.Wil je gebruik maken van een plugin om je afbeeldingen te verkleinen? reSmush.it en ShortPixel zijn beide zeer goede plugins. Het voordeel van deze plugins is dat ze automatisch je afbeelding verkleinen bij het uploaden. Het enige nadeel is dat de plugins niet gratis zijn. Deze plugins bieden het verkleinen van afbeeldingen aan tegen een maandelijkse betaling.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en heb je antwoord gekregen op de vraag: ‘’Afbeeldingen verkleinen voor je website?’’ Mocht je vragen hebben, stel ze gerust via het onderstaande contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je uit de brand te helpen met de afbeeldingen op jouw website.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Check dan onze diensten!

Bedankt voor het lezen!

 

Pin It on Pinterest

Share This