+31 6 24 33 83 81 info@crcl-media.com
Online Ondernemen is hot! We willen allemaal locatie onafhankelijk kunnen werken en meer van de wereld ontdekken. We vertrekken massaal naar Azië om nieuwe culturen te leren kennen, en zoveel mogelijk mensen met allerlei vraagstukken vanachter de laptop te kunnen bedienen. MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een onderwerp wat minder aan bod komt, want, ik heb toch alleen maar een laptop? Natuurlijk is het een prachtig fenomeen dat zoveel mensen vrijheid kunnen bereiken door te werken waar ze willen, wanneer ze willen en met wie ze dit willen. Maar ook deze groep nomaden is actief op de Digitale Snelweg.

CRCL Media

CRCL Media is in het leven geroepen om je niet alleen te voorzien van een prachtige website, maar omdat we ook de digitale snelweg een stukje groener willen maken. Hieronder verstaan wij het planten van bomen, dit doen we in samenwerking met Trees for All. We vinden MVO namelijk erg belangrijk. Zorg te dragen voor de aarde en haar natuur is een belangrijk goed.

De Digitale Snelweg

De feiten wijzen uit dat het aantal mensen dat toegang heeft tot het internet elke dag groeit. Onze wereldpopulatie stijgt steeds verder, bijvoorbeeld omdat de mens steeds ouder wordt. De kinderen die nu geboren worden zullen opgroeien en sterven met de technologieën die we vandaag de dag gebruiken. Waar we nu nog opa’s en oma’s hebben die in mindere mate te maken hebben met het internet, nog altijd berusten op tv, radio of een praatje maken op de hoek van de straat, zal dit in de toekomst niet meer het geval zijn. Ons hele leven is online. Zo heeft momenteel al meer dan 50% van de gehele wereld toegang tot het internet. Het percentage wordt momenteel geschat op 55%. Je zou denken dat 55% van de wereld nog lang geen 100% is, echter als je dit uitdrukt in aantal mensen zijn dit er inmiddels toch al meer dan 4 miljard!

De digitale snelweg blijft groeien. Dit zorgt er voor dat er noodzaak ontstaat voor het alsmaar bijbouwen van datacenters.Ondertussen zorgen Datacenters wereldwijd voor een flinke uitstoot van CO2. Hoe meer wij als online ondernemers, gebruikers van Instagram en andere vormen van Social Media online zijn, hoe meer er gevraagd wordt van de Digitale Snelweg. Bedrijven moeten hierdoor faciliteren in serverruimte omdat ze het groeiend aantal gebruikers moeten blijven voorzien van goede service en snel internet. Wereldwijde uitstoot van CO2 door dit soort datacenters komt aardig in de buurt van het totale vliegverkeer wereldwijd.

Wat kun je aan MVO doen voor een betere wereld?

Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om als online onderneming bij te kunnen dragen aan MVO.
Wist je dat er organisaties zijn die zich inzetten voor herbebossing? Onze samenwerking met Trees for All is om deze reden tot stand gekomen. Als online online onderneming vinden we het belangrijk dat meer bedrijven hier bij stil gaan staan. Als iedereen maandelijks een klein percentage van zijn of haar omzet zou kunnen doneren aan zo een organisatie. Organisaties die zich inzetten voor een betere wereld en iets doen voor het verminderen van plastic, of derde wereld landen helpen, dan zou dit een enorme sprong zijn naar een betere wereld.

Heb je een webshop en verkoop je producten aan je klanten? Kijk dan eens waar deze artikelen vandaan komen en hoe deze worden gemaakt. Heb jij inzicht in je eigen supply chain? Misschien kun je kijken of je je transporten kunt verduurzamen?

Voeg jij facturen en orderbevestigingen toe aan je verkochte producten? Maak dan gebruik van gerecycled papier, of papier met een FSC keurmerk. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor BioTop papier! Er zijn gelukkig tal van leveranciers van papier die zich meer en meer inzetten voor papier dat zo duurzaam mogelijk verkregen wordt.

Wij vinden zorg dragen voor het milieu een van onze belangrijkste kernwaarde.
Daarom dragen wij heel graag ons steuntje bij aan MVO en organisaties die zich hier ook voor inzetten.

Samenwerken?

Samenwerken met CRCL Media betekent samenwerken met Trees for All. Samen zorgen wij voor het behoud van bossen wereldwijd.
Wij maken websites die duurzaam zijn, waardoor wij ervoor zorgen dat het realiseren van je website heeft bijgedragen aan een betere, groene wereld. We streven naar het compenseren van de uitstoot van je website om uiteindelijk een nul-lijn te gaan bereiken. Laten we met zijn allen meer aan MVO doen!

Ga samen met ons op weg naar duurzaam.
Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This